Try a new search >
   
 
      Slideshow      
   
   -   Award of Merit (Residential-New)




Kew House
by Sean Godsell

    

IN THE ARCHITECTS WORDS

The house is 18m x 9m and cantilevers 5.5m over a steep slope at the west end of the site. It is constructed from 350Mpa steel which is oxidised and then sealed using a clear primer. The house is divided lengthways. To the north, an open plan living space, to the south, interconnecting bedrooms and a study. A 7m built-in table runs across the east end of the building
 
 

and has been designed as the hub of life and daily activities in the home. The plan is eastern-one space divided and no corridors. The sentiment of the kitchen table is western - the altar of the family. In this sense, the house speculates on the potential emergence of an Australian vernacular born not simply from our European or our regional reality as part of Asia.
 
DETAILS

Location
VIC
Architect
Sean Godsell
Contact address:
Sean Godsell
Find an Architect Profile

.Project Team
Project architect: Sean goodsell
Structural consultant: John Mullens & Partners
Landscape consultant: Gordon Ford
Builder: RD McGowan
Entered
1998


Photographs by Sean Godsell, text by Sean Godsell

Link directly to this award entry: http://dynamic.architecture.com.au/awards_search?option=showaward&entryno=19983028

architecture.com.au is the website of The Royal Australian Institute of Architects